2010. április 12., hétfő

Mézes-balzsamos pulykaszelet


Bereznay Tamástól származik a recept, a hétvégén készítettem. Gyors és nagyon finom. Tanúk a hirtelen betoppant vendégek, akik segítettek tisztára takarítani a tányérokat!
A pulykaszeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, majd olivaolajban szép pirosra sütöttem. A sütöben höálló tálra tettem öket, hogy ne hüljenek ki.
A maradék olajban megpároltam két vékony karikákra vágott lilahagymát és egy csíkokra vágott paprikát. Sóztam majd meglocsoltam 4 ek mézzel és 2 ek balzsamecettel. Hagytam összerottyanni, majd férehúzva hozzátettem kb 3 ek vajat. A zöldséges keveréket a hússzeletekre lapátoltam. Natúr rizzsel ettük.

Nincsenek megjegyzések: