2013. december 20., péntek

Csokiszívek Nagyikától / Tick-Tacks Schokoherzen

Még mindig van olyan sütireceptem, amit a Nagyikától kaptam, de még nem osztottam meg Veletek. Itt figyelnek a tál közepén, hátul, szerényen megbújva, pedig akár a fö helyre is kerülhettek volna. 
Ök a csokiszívecskék. 
 Hozzávalók; 175 gr vaj, 200 gr cukor, 2 tojás, 1 cs. vaniliáscukor, 150 gr olvasztott keserücsokoládé, 250 gr liszt, 100 gr étkezési keményítö (ehelyett én lisztet használtam), 2 csapott teáskanál sütöpor, csokiglazúr a díszítéshez.
A vajat a cukorral habosra kevertem, a tojásokat, vaniliáscukrot és az olvasztott csokit hozzáadtam. A lisztet elkevertem a sütöporral és a keverékhez adtam. A tésztát vékonyra nyújtottam, kiszaggattam és 180 fokon 12-15 percig sütöttem. Kihülés után a szivecskéket az olvasztott csokiba mártogattam. 
Köszönjük Tick-Tack!


Du Brauchst:
175g Butter
200g Zucker
2 Eier
1 Packung Vanillezucker
150g Backschokolade
250g Mehl
100g Stärke (alternativ kann auch Mehl genommen werden)
2 Teelöffen Backpulver
Schokoladenglasur

Die Butter mit dem Zucker schaumig rühren und die Eier, Vanillezucker und die (etwas ausgekühlte) geschmolzene Schokolade zusammenmischen. Mehl und Backpulver dazugeben. 
Den Teig dünn ausrollen und mit Keksformen ausstechen. Bei 180°C 12-15 Minuten backen.
Wenn die Kekse ausgekühlt sind, können sie in geschmolzener Schokoladenglasur eingetunkt werden.

Gutes Gelingen!


Nincsenek megjegyzések: